Web Site Logosu
cheap jordans|wholesale air max|wholesale jordans|wholesale jewelry
Kemer Dalis Turlari 59 TL

KEMER’DE DALIÅž TURU -Scuba Diving

Dalış turlarımız, tam kaliteli ve lisanslı öÄŸretim elemanları ile donatılmıştır

Sualtı'nın gizemli dünyasına kendinizi bırakmak için mükemmel bir tur.

KiÅŸi başı  59 TL üstelik kemer ve çevresinden ulaşım ücretsiz !!!

ANTALYADAN ULAÅžIM DAHÄ°L 80 TL.

Günübirlik Dalış Turu -Kemer Tur Programı : 

8:30: Beldibi ve Tekirova’dan transferlerin baÅŸlaması
9:30: Kemer Yat Limanı; dalış teknesine varış ve kayıtlar
 
10:00: Dalış teknesinin limandan 18 dk. mesafedeki KiriÅŸ Akvaryum Koyu’na hareket etmesiyle birlikte konuklarımıza günlük dalış ve tur programı hakkında bilgi verilmesi
 
10:18: Teknenin KiriÅŸ Akvaryum Koyu’na varışı itibarıyla Dalış EÄŸitmenleri tarafından konuklarımıza, kendi dillerinde, dalış esasında bilmeleri ve uygulamaları gereken dalış kuralları hakkında eÄŸitim verilmesi. Temel eÄŸitimin ardından en fazla 5’erli gruplar halinde dalışlara koyun en sığ yerinden baÅŸlanmasıyla birlikte birinci dalışların yapılması. Her grupta en az 1 EÄŸitmen ve 1 Rehber Balıkadam dalgıçlara eÅŸlik etmektedir. Dalışlar esnasında sualtı FotoÄŸraf ve Video çekimleri istenmesi halinde yapılmaktadır.
 
10:45: Dalışların başlaması.
 
13:00: ÖÄŸle yemeÄŸi (3 çeÅŸit salata, spagetti, pilav ve balık)
 
14:15: Ä°kinci dalışlar için KiriÅŸ MaÄŸara Koyuna varış ve burada 2. dalışların yapılması
 
17:00: Dalışların tamamlanmasıyla Kemer Yat Limanı’na doÄŸru hareket edilmesi DönüÅŸ yolunda dalış yapan konuklarımıza almaya hak kazandıkları sertifikaları tören eÅŸliÄŸinde takdim edilir.
 
17:20: Kemer Yat Limanı’na varışa müteakiben veda konuÅŸmasının yapılması
 
17:30: Servis araçlarına binilip Kemer Yat Limanı’ndan hareket edilmesi
 
 
NOT: Dalış yapmayan misafirlerimiz de tüm dalış turu süresince yüzme, ÅŸnorkel yapma güneÅŸlenme ve böylece en güzel biçimde dinlenme olanağına sahiptirler. Yemek, tekne yakıtı, duÅŸta kullanılan temiz su ve sigorta fiyata dahildir. Her gün iki farklı dalış yerinde 1 sabah ve 1 öÄŸleden sonra olmak üzere 2 dalış uygulaması yapılmaktadır
 
Acemi (Beginner) Dalgıçları: Sabahki dalışımızda; acemi dalgıçlar brifing alıp eÄŸitmenlerle beraber dalış uygulamasını tamamlıyorlar. Acemiler maximum 6m derinliÄŸe en az 20-25 dakika süre ile dalıyorlar. Yemek molasından sonra aynı uygulama farklı bir dalış bölgesinde tekrarlanıyor.
 
Tecrübeli (Diver) Dalgıçlar: Tecrübeli dalgıçlar acemi dalgıç programında olduÄŸu gibi 2 ayrı bölgede bir sabah birde öÄŸleden sonra olmak ÅŸartıyla 2 kere dalış yaparlar. 4 tecrübeli dalgıca 1 eÄŸitmen düÅŸecek ÅŸekilde dalarlar. Maximum dalış derinliÄŸi 30mdir. Dalış derinliÄŸi ve planı dalgıçların tecrübesine göre düzenlenir. Dalış 50 bar hava ile bitecek ÅŸekilde planlanır.
 

Dalış Noktaları 

 
1. AKVARYUM KOYU
 
Kemer civarındaki en güzel dalış noktalarından biri olan bu koy hem dalışa yeni baÅŸlayanlar, hem de beraberindeki aile üyeleri ve arkadaÅŸları için yüzme, ÅŸnorkel yapma ve güneÅŸlenme olanakları itibarıyla idealdir. Akvaryum Koyu, Kemer Yat Limanı’na 18 dk. mesafede olup buraya ulaşım sadece denizden ulaşım saÄŸlanmaktadır. Sarp kayalar ve çam aÄŸaçlarıyla çevrili olan koyda bulunan güzel bir çakıl plajı da tüm ziyaretçilerin doÄŸayla iç içe hoÅŸça vakit geçirmelerinde önemli bir oynamaktadır. Rüzgar ve dalgaya karşı korunaklı ve mevcut plajından dolayı istenen her türlü sığlıkta dalışa baÅŸlamaya elveriÅŸli olan bu koyda birçok türden balık ve sualtı canlısına rastlanmaktadır. Bunlar arasında tekir, kupes, karagöz, kefal, sargoz, papaz, sarpa, günbalığı, orfoz, ahtapot, denizkestansi, denizyıldızı, bazen barakuda, kalamar ve vatoz da bulunmaktadır.
 
Koyun en derin yeri 12 metre olup deniz tabanı yer yer çakıl ve kum arasında deÄŸiÅŸiklik göstermektedir. Ayrıca üzerleri renkli sünger ve mercanlarla kaplı büyük kayalar arasında balıklarla birlikte dolaÅŸmak ve tabii ki balıkları elden beslemek tarifi yaÅŸanmadıkça anlaşılmaz büyük bir keyif vermektedir.
 
 
 
2. KÄ°RÄ°Åž MAÄžARA KOYU
 
Rüzgar ve dalgaya karşı korunaklı olan bu koy, Kemer Yat  Limanı’ndan dalış teknesiyle 15 dk. mesafedir. Bu koyun sığ baÅŸlaması ve uzantısının 18 metreye varan bir derinliÄŸe sahip olması itibarıyla hem yeni baÅŸlayan, hem de sertifikalı dalgıçlar için çok uygun bir dalış noktasıdır. Sarp kayalarla çevrili bu koy, ismini dışardanda kolayca görülen, içi yarı hava, yarı su ile dolu 2 küçük maÄŸaradan almaktadır. Aynı zamanda sualtında da görülmeye deÄŸer küçük maÄŸaraların ve tünellerin oluÅŸu ve en önemlisi bu koydan Kabarcık MaÄŸarası’na sualtından rahatlıkla ulaşılabilmesi de buna etkendir. Sualtının yer yer kaya, taÅŸ, çakıl ve kumdan oluÅŸtuÄŸu bu koyda, sargoz, karagöz, papaz, kefal, günbalığı, sokar, kayabalığı, kertenkele balığı, müren, orfoz, kupes, barbunya, tekir gibi çok çeÅŸitli balık türlerine ve yengeç, deniz yıldızı, deniz kestanesi, karides, mürekkepbalığı, ahtapot gibi diÄŸer deniz canlılarına rastlanmaktadır. Balıkların bitmek bilmez bir iÅŸtahla dalgıçlar tarafından sunulan ekmek parçalarını hep kabul etmeleri ve mutluluklarını ifade edercesine dalgıçların etrafında dönüp durmaları fotoÄŸraf karelerine sığmayacak çok ilginç, doÄŸal görüntüler oluÅŸturmaktadır. Dalmayanlar için de koyu çevreleyen sarp kayalardaki yaban keçilerinin gayesizce geziniÅŸleri doÄŸrusu heyecan vericidir ve ilgiyle izlemeye deÄŸer.
 

BATIK (PARİS) Dalış Turu 80 TL

Not: Sadece Lisanslı dalış yapılabilir. !!!
Kemer Yat Limanı’ndan 7 dk. mesafede, 21-31 m. derinlikte, tamamen kumdan oluÅŸan deniz tabanında yüzer vaziyette, bir inci gibi duran Fransız Batığı “Paris” 1917 yılının Eylül ayında, Mustafa ErtuÄŸrul komutasındaki küçük bir Türk askeri birliÄŸinin Kocaburun Tepe’sinden açtığı top ateÅŸi sonucu sancağındaki 10 farklı noktadan yaralanmasıyla batmıştır. UzunluÄŸu 65 m., geniÅŸliÄŸi ise 14 m. yıllardır sualtında yatan bu gemi enkazı çeÅŸitli renklerde sünger ve mercanlarla kaplı olup, aynı zamanda da müren, iskorpit, karavida, orfoz gibi birçok canlıya ev sahipliÄŸi yapmaktadır. Zamanın teknolojisinin bir sonucu olarak gemi perçinli inÅŸaa edilmiÅŸti ve buharla çalışmaktaydı. Enkazın tam ortasındaki büyük buhar kazanı ve etrafa saçılmış çok miktardaki briket, kömürler bizi tarihin derinliklerine götürmeye yetmektedir. Ayrıca enkazın ve kıçında çok miktardaki top mermilerinden de Paris’in 1. Dünya Savaşı yıllarında aktif görev yaptığını anlamaktayız. “Paris” enkazı dalışı sadece sertifikalı ve deneyimli dalgıçlar içindir. Ä°niÅŸ ve çıkışta dalışlar, enkaza baÅŸ veya kıçtan baÄŸlı olan klavuz ipinden yapılır.
Resim Galerisi